Mr. Van der Fraenen is erkend bemiddelaar in handelszaken, burgerlijke en familiale zaken.

 

Wat is bemiddeling ?

Een oplossing vinden voor een geschil zonder naar de rechtbank te stappen, dat lijkt toch ideaal.

Wat bemiddeling is staat netjes omschreven in het wetboek. Het is dus door de wetgever georganiseerd en volledig aanvaard.

Het is een vorm van conflictoplossing waarbij:

- de partijen die een conflict hebben

- met behulp van een bemiddelaar

- door te praten

- zelf een oplossing vinden voor hun conflict

 

Hoe gebeurt bemiddeling ?

 

De eerste stap bestaat in het contacteren van de bemiddelaar. Dit kan door één partij maar belangrijk is wel dat alle partijen akkoord gaan om te bemiddelen. Het heeft immers geen zin om samen te komen als iemand dat niet wil. Een eenvoudig mailtje sturen naar de bemiddelaar – met de andere partij in cc-, volstaat. Telefoneren mag natuurlijk ook.

 

De bemiddelaar maakt vervolgens een afspraak met de partijen.

 

Op deze samenkomst legt de bemiddelaar uit wat bemiddeling inhoudt en wat de ‘spelregels zijn’, zoals beleefdheid, het elkaar laten praten enz..

 

De bemiddelaar begeleidt partijen en zoekt samen met hen naar wat hen bezighoudt, naar de kern van het geschil en naar de achterliggende problematieken. Dit gebeurt door beide partijen afwisselend aan het woord te laten, hen te laten ventileren en op de juiste ogenblikken gepast tussen te komen met als doel hen verbindend te kunnen laten communiceren.

 

Meerdere gesprekken zijn soms nodig opdat beide partijen tot een oplossing kunnen komen.

 

Wordt een oplossing gevonden, dan wordt deze in een schriftelijke overeenkomst gegoten en ondertekend. Deze overeenkomst in bindend en is na homologatie door de rechtbank - wat een formaliteit is – afdwingbaar.

 

Wie is de bemiddelaar ?

 

Elke erkend bemiddelaar heeft  een intensieve opleiding genoten en technieken geleerd om partijen dichter bij elkaar te brengen, Mr. Van der Fraenen inclusief.

 

Als bemiddelaar stelt hij zal zich steeds onafhankelijk en neutraal op, hij heeft geen band met de partijen en geen belang bij de uiteindelijke oplossing die gevonden wordt.

 

Bij Mr. Van der Fraenen zit u letterlijk in een zetel en bemiddelt u in een aangename omgeving. Geen steriele kantoorruimte of vergaderzaal maar een warme, aangeklede sfeer die uitnodigt tot een gesprek.

 

Mr. Van der Fraenen is erkend bemiddelaar én advocaat.

 

Wanneer kan bemiddeling ?

 

Bemiddeling kan altijd.

 

In plaats van naar de rechtbank te gaan, kan je naar een bemiddelaar gaan.

 

Ook als je naar de rechtbank bent gegaan, kan de rechter een bemiddelaar aanstellen.

 

Zelfs nadat een rechter een vonnis uitsprak, kan je nog gaan bemiddelen, bv. omdat beide partijen het niet eens zijn met dit vonnis.

 

Voordelen van bemiddeling

 

Door bemiddeling vermijd je gerechtskosten, lange wachttijden, onzekerheid en een vonnis waarmee je vaak toch ontevreden bent.

 

Wat je door bemiddeling kan bekomen is een oplossing waaraan je zelf meehelpt en dit op een goedkope en snelle wijze.

 

Goed om weten is dat bemiddeling 100% vertrouwelijk is. Wat gezegd wordt bij een bemiddeling verlaat de kamer niet en kan zeker nooit gebruikt worden in de rechtbank.

 

Meer weten ?

Neem vrijblijvend contact op via joep@advocaatvanderfraenen.be of via 0477/65.98.16